Компанія, яка має виноградники на Київщині та Одещині, отримала сертифікат Organic Standard

Органік Стандарт є першим українським органом сертифікації органічного виробництва, визнаним у ЄС, Швейцарії та Канаді. Сертифікат відповідає стандартам України та ЄС. Компанія Biologist отримала його за вина, що були вироблені з винограду, вирощеного із виноградників на Київщині (компанія також має виноградники на Одещині). Про це повідомляє Drinks+, передає видання «Південь сьогодні».

«Цей процес розпочався три роки тому й нарешті дійшов завершення. Це був складний і тернистий шлях вивчення та дослідження», – коментує радісну подію співвласник і винороб Biologist Ігор Петренко.

«Головний принцип органічного виноробства – відсутність хімічних речовин в землі і винограднику та пошук гармонії між людиною і рослиною. Органічне виробництво – це не просто тренд. Для Biologist це філософія, що вкорінена у бажанні подарувати шанувальникам вина продукт, котрий є водночас якісним і природним. Команда Biologist дбає не лише про споживача, а й про майбутнє рідної землі й її природи», – пишуть журналісти Drinks+.

На думку Ігоря Петренка, сертифікат Organic Standard свідчить про те, що компанія вирощує виноград з турботою про екосистему, без хімічних добрив чи пестицидів.

«Це може здаватись дивним – піклуватись про землю й виноградники під час страшної війни. Але ми вважаємо, що це дуже важливо. Для нас органічний сертифікат – це ще один крок до досконалості», – каже виробник.

Вина, що виробляються з винограду, вирощеного на сертифікованих органічних виноградниках Biologist на Київщині, представлені у колекції «Першотвір». Для створення цих вин використано дуже якісний виноград. Вироблені вони за принципом мінімального втручання.

«Ці вина складні й не дуже типові порівняно з класичними винами. Вони мають неймовірно гарні ароматичні показники і певну долю осаду – це тому, що вони не фільтровані. Ми повертаємось до старовинних традицій – виробляємо вина без хімії, застосовуємо виключно натуральні препарати, практикуємо мінімальну інтервенцію. «Першотвір» – це наша гордість, продукт не лише унікального теруару, а й принципів, які ми сповідуємо: чистота природи, майстерність винороба і прагнення до гармонії» – зазначає Ігор Петренко.

Підготувала Діана ГЕРГІНОВА

Джерело

Ви, мабуть, пропустили